Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Εκδήλωση με θέμα "Γάζα: Το σύμβολο της αντίστασης" διοργάνωσε η πρεσβεία του Ιράν


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον βομβαρδισμό και τον αποκλεισμό της Γάζας η πρεσβεία του Ιράν διοργάνωσε απόψε εκδήλωση με θέμα "Γάζα: Το σύμβολο της αντίστασης".

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μαχντί Χοναρδούστ, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, ο καθηγητής μέλος του κινήματος "Ελεύθερης Γάζας" Ευάγγελος Πισσίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνο- Παλαιστινιακής φιλίας Ναντέρ Αλ Αμπάντλα, ο Νίκος Δούσης - Ρασίας πρόεδρος των Γιατρών της Ειρήνης και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναϊμ Ελγαντούρ.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη..Watch live streaming video from 114news at livestream.com

Γάζα που εδώ και ένα χρόνο παραμένει αποκλεισμένη από τα Ισραηλινά στρατεύματα.

Τόνισαν ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και άρρωστοι, ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες αφού έχουν καταστραφεί οι βασικές υποδομές και δεν έχουν ούτε καν τα είδη πρώτης ανάγκης.

Επισήμαναν ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και ζήτησαν να σταματήσει άμεσα ο αποκλεισμός της Γάζας επιρρίπτοντας ευθύνες στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και τον ΟΗΕ για τα όσα υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός.
--------------------------------------------
Ελεύθερη, Ανεξάρτητη, Δημοκρατική τηλεόραση:
-channel 114news-

1 σχόλιο: