Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αντιστεκόμαστε στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, στη δημιουργία νέων αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό και στην “καζινοποίηση” του πρώην αεροδρομίου


Watch live streaming video from 114news at livestream.com

Watch live streaming video from 114news at livestream.com

Την πρόθεσή τους να αντισταθούν στις σχεδιαζόμενες επεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, στη δημιουργία νέων αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό καθώς και στην “καζινοποίηση” του πρώην αεροδρομίου δηλώνουν η Διαδημοτική Επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού και η συντονιστική επιτροπή για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, με τη συμμετοχή του νυν δημάρχου Ελληνικού και εκ νέου υποψήφιου για τον “καλλικρατικό” δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος & Βιωσιμότητος, επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ Μιχαήλ Δεκλερή, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου Δημήτρης Κλαυδιανός, που διετέλεσε χρέη συντονιστή, εξέφρασε την έντονη ανησυχία των κατοίκων των γύρω περιοχών για τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο και την πλήρη αντίθεσή τους στο fast track και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
“Τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο για το Ελληνικό και το μνημόνιο της ελληνικής κυβέρνησης μας έφεραν στον νου παλαιότερα σχέδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες”, επεσήμανε εισηγητικά η Μαριλένα Ιατρίδου και εξειδίκευσε: "Στο Ελληνικό φαίνεται να αναβιώνει το τεχνητό νησί καζίνο, στην παραλία η δόμηση με εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο νέων σχεδίων που θα αφορούν ανισόπεδους κόμβους της λεωφόρου Ποσειδώνος με τη Λεωφόρο Καλαμακίου και την Αμφιθέας. ...

“Μετά τις εκλογές αναμένεται καταιγίδα τέτοιων σχεδίων, καθώς έχει ήδη εξαγγελθεί η εκποίηση της δημόσιας γης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης δηλώνει ότι θα μετατρέψει την παραλία Σαρωνικού από τον Πειραιά έως το Σούνιο σε Κυανή Ακτή” πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας και Επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μιχαήλ Δεκλερής, από την πλευρά του, τόνισε ότι «η προστασία του περιβάλλοντος είναι συνταγματική πρόνοια και οι προσπάθειες των κυβερνήσεων βρίσκονται εντελώς εκτός νομιμότητας». Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «όπως φτιάχνουν νόμο fast track για να καταρτούν όλα αυτά, πρέπει να φτιαχτεί και ένα fast track για να τους μαζέψει όλους και να τους κλείσει αμέσως στη φυλακή. Διότι οι κινήσεις αυτές συνιστούν μία κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος». Ο κ. Δεκλερής συμπλήρωσε: «Έχουμε ένα σπίτι, το σπίτι ανήκει στο λαό, ο ενοικιαστής μπορεί είναι η κυβέρνηση. Νομίζει ότι μέσα μπορεί να κάνει τα πάντα, το σπίτι όμως έχει κανονισμό, το Σύνταγμα, και έχει και επιμελητές που παρακολουθούν, δηλαδή τη δικαστική εξουσία».
Ο κ. Δεκλερής υπογράμμισε πως το fast track δεν μπορεί να σταθεί νομικά. “Πρόκειται για μια απεγνωσμένη προσπάθεια ηλιθίων να αποφύγουν δεσμεύσεις που δεν μπορεί κανείς να αποφύγει, δεν γίνεται να παρακάμψουν όλη τη συνταγματική νομοθεσία” είπε. Τόνισε ότι προορισμός των ακτών είναι να διευκολύνουν την επαφή των ανθρώπων με τη θάλασσα, ενώ επεσήμανε πως όχι μόνο δεν μπορούν να φτιαχτούν νέοι αυτοκινητόδρομοι, αλλά ακόμη και η περιφερειακή Υμηττού είναι παράνομη.
Π. Τότσικας: Η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση
“Η παραχώρηση δημόσιας κτήσης δεν γίνεται από μια κυβέρνηση που άλλα έλεγε προεκλογικά, δεν έχει την νομιμοποίηση να προχωρήσει” επεσήμανε ο Πάνος Τότσικας από τη διαδημοτική για τον Υμηττό. Χαρακτήρισε δε απαράδεκτο το πλαίσιο που θέτει το fast track και θύμισε ότι με τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις οι κάτοικοι σταμάτησαν τα σχέδια Σουφλιά. “Το ίδιο θα συμβεί και τώρα” τόνισε.
Χρ. Κορτζίδης: Σχεδιάζουν πράσινο στους κήπους των εταιρειών!
Αναφερόμενος στο πρώην αεροδρόμιο ο Χρήστος Κορτζίδης στάθηκε σε δύο σημεία: Αφενός επεσήμανε πως δεν γίνονται και επενδύσεις και πάρκο. “Αυτό είναι ψέμα, το πράσινο που σχεδιάζουν θα είναι οι κήποι των ιδιωτικών εγκαταστάσεων”, είπε. Αφετέρου δε σημείωσε πως δεν μπορεί να είναι επιχείρημα για την καταστροφή του περιβάλλοντος η δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε.
Στην υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και του περιβάλλοντος μέσω νομικών, κοινοβουλευτικών και κινηματικών παρεμβάσεων και διεκδικήσεων στάθηκε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Επιπλέον χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Βάρης κ. Καπετανέας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο Ηλίας Νικολόπουλος καθώς και η υποψήφια στον συνδυασμό Χαρά Καφαντάρη, ο υποψήφιος δήμαρχος στην Αγία Παρασκευή Γ. Σταθόπουλος, η Ο. Μπαλαούρα υποψήφια με την Ανοιχτή Πόλη, η Νάντια Σουρέλη από την ομάδα εργασίας του ΕΜΠ για το μητροπολιτικό πάρκο και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Γ. Τσιρώνης. Χαιρετισμό απέστειλε και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με την Ελεύθερη Αττική Νάντια Βαλαβάνη.
Όπως δήλωσε στο tvxs.gr ο κ. Άκης Μπαδογιάννης, «η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη ότι επίκειται η ανακοίνωση σοβαρών κυβερνητικών σχεδίων μετά τις εκλογές που θα απαιτούν την παρουσία ενός ενεργού κόσμου για να αποκρουστούν. Όπως οι πολίτες κατόρθωσαν να αποκρούσουν τα σχέδια Σουφλιά στο αεροδρόμιο και τον Υμηττό, με τον ίδιο τρόπο, ίσως πιο δύσκολα λόγω της ύπαρξης του fast track, θα πρέπει τώρα να αποκρουστούν τα σχέδια που θα δουν το φως της δημοσιότητας για καταστροφή του χώρου του πρώην αεροδρομίου, του παραλιακού μετώπου και του οικοσυστήματος του Υμηττού».
--------------------------------------------
Ελεύθερη, Ανεξάρτητη, Δημοκρατική τηλεόραση: -channel 114news-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου